A Jobbszél hasábján ezen a héten egy liberális és egy konzervatív gondolkodó csap össze. A kérdés az egyházon belüli szexuális visszaélésekre vonatkozik.

Szabadelvű gondolkodónk szeme már a téma felvetésekor vérben forog:

Hirdetés

– Bár az egyház sokáig titkolni próbálta, mostanra kiderült, hogy számtalan pedofil és homoszexuális pap található a soraikban. Itt az ideje szembenézni ezekkel a megrontásokkal. Meg kell nevezni a bűnösöket, és eltávolítani őket.

Konzervatív szakértőnk bőszen bólogat.

– Csakugyan borzasztó, mennyi pederaszta, homokos, szodomita aberrációról hallunk, mintha normális nemiség már nem is létezne. Nagyon egyetértek abban, hogy ezeket üldözni kell, az eltévelyedésüket elrettentésként láttatni, szélsőséges esetben a társadalomtól elzárva tartani vagy akár kasztrálni is őket. Sajnos beszivárognak mindenhova: pártokba, civil szervezetekbe, munkahelyekre, kormányokba, iskolákba, sportegyesületekbe, a művészvilágba; színészek és filmrendezők közé. És ott vannak az egyházakban is. Ha már a Vatikán elkezdett a végére járni ennek a dolognak – aminek teljes felderítését derék liberális kollégám is erősen szorgalmazza –, nem állhatunk meg félúton. Itt lenne az ideje mindenütt kideríteni, kik a homoszexuálisok, kik a pedofilok, kik a molesztálók, és kivágni őket mindenhonnan; az egyházból, az iskolákból, a színházakból, a sportegyesületekből, aztán be a dutyiba. Nagyon egyetértek.

Liberális vendégünk arca fehérre változik.

– Én ilyet igazán nem mondtam. Mindössze az egyház romlott, pedofil és homoszexuális jellegű visszaéléseire utaltam…

– Persze, én is erről beszélek. De mint említettem, ezek a perverziók behálózzák az egész társadalmat, hiba volna megállni az egyháznál. Végre valamiben egyetértünk mi, konzervatívok és ti, liberálisok, hát gyerünk, számoljuk fel.

– Itt félreértés van, én a nemi szabadosság feltétlen híveként…

– Akkor meg miért bírálod az egyházat ezért? – bosszankodik a konzervatív vitapartner. – A logika nem erősséged, mi?