Trump főbírójelöltjét azzal vádolták meg, hogy 1982-ben, középiskolásként szexuálisan zaklatott egy lányt, ezért alkalmatlan (méltatlan) a feladat ellátására. Egy antarktiszi gleccsert pedig azért kereszteltek át, mert a korábbi névadóról, egy bizonyos Marchant nevű geológusról kiderült, hogy húsz éve kifejezetten szexuálisan zaklatta egy végzős hallgatóját.

Fotó: pexels.com, illusztráció

Ezek után a folyamat már megállíthatatlan, újabb és újabb bálványok dőlnek le. Angliában VIII. Henriknek még a nevét is kihúzzák a tankönyvekből, a róla készült festményeket átmázolják, mert ő a zaklatást olyan magas fokra fejlesztette, hogy két feleségét le is nyakaztatta.

Idehaza se könnyebb. Petőfiről kiderült, hogy házasságot ígért Prielle Kornéliának, miközben már jegyben járt Szendrey Júliával. Széchenyi kifejezetten rossz hírű volt, ami a nőket illeti. „Na, a Stefi, az a sógornőjét is zaklatta, meg a Zichy feleségét. Nem tisztelt az semmit, ha nőt látott, már zaklatta is!”, nyilatkozta egy kortárs úriasszony. József Attila nők tucatjait alázta meg azzal, hogy megjelentette szexuális fantáziáit.

A hírek hallatán feminista szervezetek javasolták, hogy Petőfi szobrát távolítsák el a Duna-partról, a helyére női bugyikból álló kompozíciót állítsanak, amelyeket egy fém erényöv tart össze, demonstrálandó, hogy ezentúl nem zaklathatja senki a nőket. A Széchenyi teret visszanevezték Rooseveltre, mert az aranyos jó ember, a tolószékéből nem zaklatott senkit, csak a vadászgépeket küldte Budapestre bombázni. A József Attila utcát pedig kárpótlásként Flóra-Judit-Edit-Márta utcára nevezik át a szatír áldozatainak emlékére.

Ezzel azonban még nem volt vége. A nők csak hagyján, de ki miképpen bánt az állatokkal? Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán bizonyíthatóan gyilkolta őket, egyedül a Zrínyi-szobrokat nem kell eltávolítani, mert Zrínyi Miklós legalább volt annyira felvilágosult úriember, hogy inkább hagyta magát agyondöfni, mintsem bántsa azt a szegény vaddisznót.