Hirdetés

A római premieren jelen volt a Pedersoli család, azaz Bud Spencer három gyermeke, Cristiana, Diamante és Giuseppe, valamint özvegye, Maria Pedersoli is. 

– A film láttán ébredtem rá arra, hogy micsoda szeretet övezi férjem emlékét. Nem sírok már. Az élet megy tovább, de nem Bud nélkül. Régen, amikor nem volt otthon velünk, akkor is mindig velünk volt. Még ma sem fogtam fel, hogy ő már nincs közöttünk. Sokszor úgy érzem csöndbe kell maradni, mert éppen alszik bent a szobában – mondta Maria Pedersoli.

Bud Spencer lánya, Cristiana Pedersoli édesapja eddig sohasem hallott bűvésztrükkjeiről mesélt a filmbemutatót követően.

– Ez az útkövetés, amit a filmben láttunk, tökéletes felidézése volt apám életének, egyedül talán azok az emlékek maradtak ki, amelyeket csak mi, pici gyerekekként élhettünk meg édesapánkkal. Olyan játékok, bűvészkedések, varázslatok és trükkök, amelyeket apukánk játszott mindig velünk.

A bemutatóra eljött Carlo Pedersoli egykori úszó és vízilabdázó társa, Fofó Buonocore, aki együtt játszott vele az 1952-es helsinki és az 1956-os melbourne-i olimpián. 

Az ünnepélyes díszbemutatón a családtagok és Carlo egykori sportolótársai mellett jelen voltak Bud Spencer színészkollégái az És megint dühbe jövünkből, a Piedone-filmekből, a Banános Joe-ból, a Kincs ami nincsből és jó néhány további kultikus filmből.

– Ezzel a filmmel csodálatos összeállítást kaptunk Bud Spencerről. Az életéről nagyon sok olyan részletet tudhattunk meg, amelyet én magam sem ismertem. Ez furcsának is tűnhet, hiszen nagyon sokat dolgoztam vele együtt, de nem volt olyan szerencsém, hogy a privát életének minden részletét ismerhessem – fogalmazott Sal Borgese, aki Anulut játszotta a Kincs ami nincs című filmben.

Ott voltak azok a filmrendezők is, akik Bud Spencer utolsó aktív évtizedének filmjeit rendezték.

Alessandro Iovino, aki Grazie Bud – Köszönjük Bud – címmel könyvet írt az olasz színészlegendáról, elárulta, hogy idén szeptemberben Nápoly városa egy grandiózus kiállítással tiszteleg Bud Spencer emléke előtt, aki idén lenne 90 éves. A Museo Pan-ban rendezett kiállításon láthatók lesznek azok a kellékek és jelmezek, amelyeket Bud Spencer a filmjeiben használt, de bemutatják a művészként és sportolóként kapott díjait is. Megtekinthetők lesznek továbbá a filmplakátok és privát fotók mellett a világ különböző tájairól származó újságcikkek is. A tervek szerint a tárlat egyik termében vetítenék le a Piedone nyomában filmet is.

– Aki eddig nem ismerte Bud Spencert, az mostantól, hála a magyaroknak, megismerheti. Ilyen átfogó portréfilm eddig soha nem készült róla a világon. Kötelességünknek érzem, hogy Olaszországban is terjesszük ezt az alkotást. Budapest után most már a mi országunkban is meg kell történnie annak, hogy megadjuk a kellő tiszteletet, elismerést korunk legnagyobb színészének. Most Olaszország következik! Kötelességünk a kiállításon ezt a filmet is vetítenünk! – tette hozzá Alessandro Iovino.

A Piedone nyomában című magyar portréfilmet októberben Nápolyban, Milánóban, Genovában, Bolognában és Szicílián is vetíteni fogjak.