Fotó: ShutterStock.com, illusztráció
Fotó: ShutterStock.com, illusztráció
Hirdetés

A két férfi a dél-franciaországi Angoulême város rendőrségére ment menedékkérelemért még a hét elején, ahol mindketten 16 évesnek vallották magukat – elsősorban azért, hogy kihasználják a kiskorú menedékkérőknek járó segélyeket, írja a Breitbart.

Az egyik férfi azt mondta, hogy az afrikai Maliból érkezett – ő róla kiderült, hogy az általa hazudott 16 év helyett 21 éves. A másik férfi egy hamisított anyakönyvi kivonatot is bemutatott a rendőrségen Guineából – róla kiderült, hogy 47 éves, ugyanis az ujjlenyomataival megtalálták az igazi útlevelét, amellyel Spanyolországba lépett be.

Charente megyében (itt található Angoulême is) az utóbbi időben megnövekedtek a menedékkérelmek állítólagos kiskorúaktól, ezért a megye igazgatása több országgal is kapcsolatot épített ki annak érdekében, hogy a megfelelő információk áramoltatásával ki tudják szűrni a hamis 16-17 éveseket. 

A probléma Franciaországban tavaly óta kap több figyelmet. Ekkor a rendőrség Montpellierben leplezett le egy migránsoknak hamis dokumentumokat gyártó elefántcsontparti hálózatot. 

A hamis dokumentumokkal olyan segélyeket vettek fel a bevándorlók, amelyek valójában nem jártak volna nekik, hiszen igazából nem kiskorúak. Körülbelül 1 millió euróval károsították meg az adófizetőket az országban. 

Más országokban is hazudnak az életkorukról a bevándorlók: Németországban például a kiskorú bevándorlók 43 százalékról derül ki, hogy valójában felnőttek.