Fotó: ShutterStock.com/martinbertrand.fr
Hirdetés

A belga közegészségügyi intézet vasárnap közzétett adatai szerint az új fertőzések napi átlaga továbbra is meredeken emelkedik az országban.

Az elmúlt hét során naponta átlagosan 1231 új koronavírus-fertőzést jegyeztek fel, ez 76 százalékkal több az előző héten jelentett adatokhoz képest. Ugyanebben az időszakban azonban 42 százalékkal csökkent a Covid-19 betegség szövődményeiben elhunytak száma.

A hét folyamán 21 százalékkal emelkedett a kórházba szállított betegek száma. Jelenleg 239 embert kezelnek kórházban, közülük 81 beteg fekszik intenzív osztályon. Belgiumban a héten napi átlagban közel 63 200 koronavírus-tesztet végeztek, 2,1 százalékos pozitivitási arány mellett.

A járvány kezdete óta 1 103 413 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2 koronavírust, és 25 209-en haltak meg a betegség szövődményeiben Belgiumban.

Korábban írtuk

Az illetékes holland közegészségügyi hatóság vasárnapi tájékoztatása szerint az országban július vége óta ismét töretlenül emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 10 247 új esetet regisztráltak, míg közel húsz napja az új fertőzésszám alig érte el a 600-at.

Az új esetek napi átlagos száma a vasárnapi adattal közel megegyezik, azonban 124 százalékkal haladja meg az előző hétnapos időszak átlagát. Az új koronavírus-tesztek mintegy 14 százaléka pozitív. A holland kórházakban koronavírussal ápoltak száma 51 százalékkal, 311-re emelkedett egy hét alatt, 76 beteget intenzív osztályon kezelnek.

A járvány kezdete óta 1 826 824 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal, közülük 18 061-en haltak meg.

A luxemburgi egészségügyi minisztérium legfrissebb tájékoztatása szerint újabb áldozata van a koronavírus-járványnak, ezzel a nagyhercegségben 820-an haltak meg a vírus okozta szövődményekben.

A gamma variáns, a vírus brazil mutánsa több fertőzést okoz az országban, mint az indiai variáns, a múlt héten kiszűrt új fertőzések 72 százalékát tette ki. A hét folyamán 828 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, öt százalékkal többet mint az előző héten. Az új fertőzöttek átlagos életkora a múlt heti 28,9-ról 27,9-re csökkent.

A járvány kezdete óta 72 759 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal Luxemburgban.