Hollandiában merényletet követtek el egy ismert bűnügyi oknyomozó újságíró ellen.Újságírók elleni fegyveres támadás a…

Posted by Deutsch Tamás on Tuesday, July 6, 2021
Hirdetés

Deutsch Tamás bejegyzésében felidézte, Hollandiában merényletet követtek el egy ismert bűnügyi oknyomozó újságíró ellen és – mint írta – az újságírók elleni fegyveres támadás a lehető legsúlyosabb merénylet a sajtószabadság ellen.

A politikus bejegyzésében azt írta, a támadás annak a (Mark) „Rutte nevű miniszterelnöknek az országában történt”, aki „az európai ideológiai fősodor dédelgetett kedvence”, a „bezzeg” ország „bezzeg” miniszterelnöke, „aki térdre akarja kényszeríteni Magyarországot”.

Deutsch Tamás hozzátette: „gondolom, pillanatokon belül eljárást kezdeményez a holland Judith Sargentini a jogállamiságot ért durva támadás miatt”, és „közleményt ad ki a Riporterek Határok Nélkül nevű újságíró jogvédő szervezet a sajtószabadságot fenyegető hollandiai események kapcsán, hiszen ők azok, akik nap nap után aggodalmaskodnak a sajtószabadság magyarországi sanyarú helyzete miatt”.

„Gondolom, Cseh Katalin és az európai liberálisok, ennek a Rutte nevű alaknak a pártja, azonnal európai parlamenti vitát kezdeményeznek a jogállamiság hollandiai helyzetéről. Gondolom, a holland Frans Timmermans uniós biztos kötelezettségszegési eljárást kezdeményez a súlyos eset miatt. Ennyi.” – írta a képviselő.

Korábban írtuk

Peter R. de Vries holland újságíró ellen kedd este követtek el merényletet Amszterdamban, az újságírót a fején érte a lövés, kórházba szállították.