A Soros-hálózat már az USA kormányzásába is mélyen beépült, a Governing for Impact (GFI, magyarul Kiemelt Hatással Bíró Kormányzásért) nevű szervezet a konkrét szövegezés szintjéig befolyásolja a Biden-adminisztráció döntéseit. Az amerikai Fox News a minap számolt be arról, hogy a Soros György alapítványbirodalma által több millió dollárral támogatott NGO – amelynek az igazgatóságában ráadásul a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) ügyvezető igazgatója, Tom Perriello is ott ül – számos olyan szövetségi szintű kormányjavaslatot dolgozott ki, amelyeknek már a megvalósítását is kilobbizták. Mindez a nyilvánosság elől rejtve történt, ugyanis a GFI-re egyes internetes keresőmotorok – például a Google – nem adnak találatokat, és a konzervatív televíziós csatorna feltáró cikkéig szinte semmilyen sajtó- vagy híranyagban nem szerepelt.

Hirdetés

Az eltüntetett hirdetés

A gyakorlatilag fantomszervezetként működő GFI létezését a Capital Research Center nevű konzervatív nonprofit kutatóintézet egyik munkatársa szúrta ki, és értesítette a Fox Newst. Parker Thayer is csak úgy bukkant az NGO-ra, hogy az a Harvard jogi karának a weboldalán helyezett el – egy azóta törölt – hirdetést, amelyben jogi gyakornokokat kerestek. A Soros-szervezet azzal dicsekedett a hirdetésben, hogy már több mint hatvan, mélységében kidolgozott szabályozási javaslatot adtak át mintegy tucatnyi szövetségi hivatalnak. Szavaik szerint ezekkel a Biden-adminisztrációt az „átalakító kormányzásra” készítenék fel.

A GFI harcias Trump-ellenességgel párosuló demokrata párti elkötelezettségét a szervezet honlapján található nyilatkozatban is rögzítették. A nyilvánosság elől ugyancsak rejtegetett (csak a konkrét URL ismeretében megtalálható) weboldalon fellelhető krédó szerint azt tűzték ki célul, hogy visszavonatják Donald Trump korábbi republikánus elnök általuk károsnak nevezett intézkedéseit. Egy részletesen kidolgozott programtervben pedig arról értekeznek, hogyan semlegesítenék Trump szabályozási hagyatékát egyebek mellett az oktatás, a környezetvédelem, az egészségügy, a lakhatás és a munkaügyek területén.

A további részletekről a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk