Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

A cardiffi Trowbridge-ben dolgozó szociális munkás, Mark Seed azt állítja, hogy a megélhetési válság kritikus szintet ért el a városban – írta meg a Leading Britain’s Conversation. A férfi egy közösségi élelmezési projektet vezet a walesi fővárosban. Közölte, hogy olyan mértékű a nélkülözés a városban, hogy vannak, akiknek csak állateledelre telik, és vannak háztartások, ahol az ételt a radiátorok melegítik.

Még mindig megdöbbentett a tény, hogy vannak olyan emberek, akik állateledelt esznek – mondta Seed. Hozzátette, hogy bármennyire is megdöbbentő, ez az igazság. Elmondta, hogy Cardiff legnagyobb része egy virágzó város, de vannak olyan nyomornegyedei, ahol az életkörülmények emberhez nem méltók. Szerinte a megélhetési válság és az infláció miatt sokak fizetése már nem elég a létfontosságú termékekre.

A Seed által vezetett Spájz program azon dolgozik, hogy jó minőségű, friss ételeket juttasson el a rászorulóknak kedvező áron. A programban jelenleg több mint 160 rászoruló vesz részt.

A Leading Britain’s Conversation azt írta, hogy az Egyesült Királyságban a megélhetési válság egyre kritikusabb. A legutolsó inflációs jelentésben a fogyasztói árak növekedési üteme újabb csúcsra, 11,1 százalékra emelkedett. Szakértők szerint ez még csak a jéghegy csúcsa.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Világgazdaság honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk