Teljes foglalkoztatottságot és a képzett munkavállalók bevándorlását szabályozó törvényt ígér az Angela Merkel német kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Horst Seehofer bajor kormányfő vezette Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra készített programjában, amelyet ma mutattak be.

Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan


Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

Angela Merkel a CDU és a CSU vezetőségének együttes berlini ülése után tartott tájékoztatón elmondta, hogy a teljes foglalkoztatottságnak megfelelő 3 százalék alatti munkanélküliségi rátát 2025-re kell elérni. 
    
Arról is gondoskodni kell, hogy a német vállalatok által teremtett munkahelyeket mind betöltsék, ezért a következő ciklusban törvényt kell alkotni a képzett munkavállalók bevándorlásáról – mondta a CDU elnöke.
    
Horst Seehofer hangsúlyozta, hogy teljes az egyetértés a két párt között. Azonban a CSU a közös választási program mellett elkészít egy úgynevezett Bajorország tervet, amelyben az is szerepel, hogy be kell vezetni a menedékkérők befogadásának felső határát.

MTI