Fotó: MTI/AP/Evan Vucci
Joe Biden amerikai elnök a kabuli kettõs terrortámadásról a washingtoni Fehér Ház Keleti termében tartott sajtóértekezleten 2021. augusztus 26-án.
Hirdetés

A Foundation for Defense of Democracies amerikai kutatóintézet szakértője, Bill Roggio úgy nyilatkozott a brit Daily Mail lapnak, hogy Scott Miller tábornok, aki a térségből irányította az amerikai csapatkivonást, és Kenneth McKenzie tábornok, aki ezeket az Egyesült Államokból tervezte, engedett a Fehér Házból érkező politikai nyomásnak, ahelyett, hogy a reális erőviszonyokat ismerve ellentmondtak volna Joe Biden amerikai elnöknek.

Roggio értesülései szerint pont Biden elnök volt az, aki ragaszkodott ahhoz, hogy mindössze hétszáz amerikai katona maradjon segíteni az evakuációt. Miller tábornok hozta meg azt a Roggio szerint végzetes döntést is, hogy a csapatok elhagyják a bagrami katonai repülőteret, és a kabuli civil létesítményből irányítsák az evakuációt. Roggio továbbá úgy vélekedett, a vezérkarban senki sem volt, akinek mersze lett volna ellentmondani Biden elnöknek, mert szavai szerint a katonai vezetés karrieristákból áll, akik a politikai szempontokat tartják elsődlegesnek.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Hírlap honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk