Kate Hudson hollywoodi filmsztár egy friss interjúban azt nyilatkozta, Rani Rose nevű lányát „gendertelen megközelítéssel” neveli, mert „egyelőre nem tudjuk, miként fogja azonosítani magát”.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Hudsonnak partnerétől, Danny Fujikawától az elmúlt év októberében született meg az első lánygyermeke, bár korábbi kapcsolatokból már van egy 14 éves és egy hétéves fia.

Amikor egy, az AOL által készített interjúban megkérdezték tőle, más-e egy lányt nevelni, mint egy fiút, a fimsztár azt felelte: „Nem igazán változtatok a hozzáállásomon, de van egy egyértelmű különbség. Szerintem külön egyéniségekként neveled a gyermekeidet – egyfajta ‘gendertelen’ megközelítéssel”.

Majd úgy folytatta, „Azt már most elmondhatom, hogy [a lányom] energiáját, megnyilatkozásait és megjelenését tekintve rendkívül feminin. Nagyon különbözik ez a fiúktól, és jópofa dolog, hogy végre van kedvem gyerekruhákat vásárolni”.

Az ABC News témáról szóló cikke megnyugtatja a nagyérdeműt, hogy a „gendertelen” nevelési módszer nem csupán hollywoodi őrület, azt „egyre több és több amerikai család” próbálta ki az elmúlt években: a Jó reggelt, Amerika! című műsorukban szakértők például elmondták, hogy hatalmasat ugrott a gendersemleges nevek népszerűsége is.