Az egyik szürreális következménye a transzszexualitás normalizálásának az, hogy a gének diktálta nemtől magát eltérő genderűnek érző személy akár az ellenkező neműek sportversenyén is elindulhat. Ahogy Connecticut államban ez a bajuszos “lány”, Andraya Yearwood.

Képernyőfotó: youtube.com/SportzEdge.com


Képernyőfotó: youtube.com/SportzEdge.com

Kate Hall már jó ideje egyre-másra nyerte meg a középiskolai futóversenyeket. Aztán eljött 2017 áprilisa, amikorra a gendertudományok, a női nemiszerveket ábrázoló sapkák viselése, a transzneműek nyilvános vécéhasználatának megvitatása, a heti minimum két tüntetés megszervezése és Trump elnök minden ujjmozdulatának kifigurázása váltak minden rendes liberális amerikai kedvenc időtöltésévé.

Ekkor történt az is, hogy Kate Hallnak új ellenfele akadt a futópályán.
Belépett ugyanis a képbe a 15 éves Andraya Yearwood, aki legyőzte Kate-et.
Aztán egymás után legyőzte a többi lányt is, akikkel szemben a különféle futószámokban elindult.

Gondolhatnánk, hogy az Amerikában egyébként rendkívül komolyan vett, középiskolai futóbajnokságok résztvevőinek listája egy új csodagyerekkel bővült, ám a dolog mégsem ilyen egyszerű.

Andraya ugyanis valószínűleg Andrew. Esetleg Andrei. Vagy akár Paul.
Nem tudjuk, mi lehet az eredeti neve, de egy tény az első pillanattól fogva köztudott volt az Andraya nevű személyről: ő bizony egy fiú. 
Aki speciel lányként definiálja magát.
És a tomboló, eszeveszett ultraliberalizmus világában mi sem természetesebb, mint az, hogy a középiskola, ahová jár, engedélyezte számára, hogy a lányok csapatához csatlakozzon és a lányok versenyein lépjen pályára.

Az alapvető, elsősorban erkölcsi problémán túl a sport szempontjából van itt még egy sarkalatos gond: a Breitbart.com beszámolója szerint Yearwood nem kezdett bele az átgenderesítő folyamatba, vagyis nem szed női hormonokat, nem készül nemiszerv-eltávolító műtétre, sőt, fotókon látható, hogy hetyke kis bajuszkája is van. 
Mint az nem meglepő, ellenfeleinél magasabb, izmosabb és jóval férfiasabb.

Yearwood mindenféle szempontból egy 15 éves fiú, aki úgy mellesleg lánynak képzeli magát, ezért a másságimádók engedik, hogy lányok ellen lépjen pályára, ráadásul futóversenyeken, ahol köztudott, hogy az azonos szinten induló nők és férfiak között mindig is meglehetősen nagy különbség van.

Mert, ugye, az mégsem lehet, hogy az ő érzelmei sérüljenek.

A kérdés csak az, ki törődik Kate és a – nőneműnek született, ráadásul még nőneműként is élő – vele együtt versenyző lányok érzelmeivel, munkájával, eredményeivel és a sportért eddig már meghozott áldozatával.
Hiszen az egyértelmű, hogy bármennyire tehetségesek, bármennyit edzenek és hajtanak, nem tudnak majd gyorsabban futni, mint egy fiú.
Még akkor sem, ha az a fiú lánynak képzeli magát.

demokrata.hu