Fotó: shutterstock.com (archív)
Hirdetés

Az adókedvezmény-csomag az államban élők millióinak jelent könnyítést azon kulcsfontosságú cikkek tekintetében, amelyek ára Joe Biden elnöksége alatt az egekbe szökött. A kormányzó szerint a csomag olyan „valóban elengedhetetlen szükségleteket foglal magában, mint a benzin, a pelenka, a katasztrófavédelmi felszerelések, a szakmunkások szerszámai, és a szabadidős tevékenységek”.

„A családok olyan dolgokra tudnak majd pénzt félretenni, amelyek valóban fontosak számukra” – mondta Ron DeSantis, aki elsőként a babafelszerelésekre vonatkozó adókedvezményeket jelentette be.

„A csecsemők és kisgyermekek számára a pelenka, a ruhaneműk és a cipők egy éven keresztül, 2022. július 1-jétől adómentesek lesznek” – mondta DeSantis. – „A gyermekkönyvekre három hónapon át nem kell majd adót fizetni, május 14-től augusztus 14-ig, az iskolaév kezdetéig”.

„A forgalmiadó-mentességi időszak alatt nem kell adót fizetni a gyermekpelenkák, valamint az elsősorban 5 éves vagy annál fiatalabb gyermekek számára készült baba- és kisgyermekruházat, valamint -cipő kiskereskedelmi értékesítése után” – olvasható a szabályozásban.

Korábban írtuk

(forrás)