Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

Jordan Bardella 1995-ben született, az egyik legnehezebb párizsi elővárosban, az illegális migránsoktól elárasztott Drancyban. 16 évesen lépett be a radikális jobboldali pártba, az RN-be (pontosabban akkor még FN, Front National volt a neve), 20 évesen pedig már parlamenti titkár volt. Mindenfajta diploma nélkül, pusztán páratlan politikai érzéke és kommunikációs készsége segítségével. (Egyébként földrajztudományokra vették fel a Sorbonne-ra, de politikai munkái miatt nem volt ideje elvégezni.)

21 évesen már az RN szóvivője, és 23 éves volt, amikor Marine Le Pen pártjának listavezetője lett az európai parlamenti választáson, és nagy meglepetésre meg is nyerte a francia választást: megelőzve Macron kormánypártját. 2019 óta tehát EP-képviselő. (Jordan Bardella az EP történelmének második legfiatalabb képviselője.)

Bardella öt éve az RN (Rassemblement National) alelnöke, majd a 2022-es elnökválasztási kampányban ideiglenes elnökké nevezték ki, hogy Marine Le Pennek legyen ideje csak a kampánnyal foglalkozni. Egyelőre szeptemberig lesz elnök.

Jordan Bardella közismerten Orbán Viktor és Matteo Salvini tisztelője.

Korábban írtuk

Az Origónak azt mondta, hogy nagyszerű dolognak tartja a magyar modellt, ami azt akarja elősegíteni, hogy minél több gyerek szülessen. Elismeréssel beszélt a magyar közbiztonságról is. Ahogy mondta, Budapesten bárki nyugodtan mer éjszaka egyedül sétálni, ellentétben Párizzsal. Franciaországban a drámai közbiztonságnak az illegális migráció az oka.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Origo oldalán.