RUSSIA TODAY

„A Google és Soros által támogatott »tényellenőrzők« összeállnak, hogy befolyásolják a hírkeresési eredményeket”, olvasható az orosz globális tévéhálózat angol nyelvű oldalán.

A Google összeállt egy olyan szervezettel, amelyet jó részben George Soros pénzel, hogy „tényellenőrzést” hajtson végre cikkek estében, ami befolyásolhatja a keresési eredményeket bizonyos hírügynökségeknél, olvasható. Az együttműködésben részt vesz a Poynter Institute for Media Studies, amely szervezetet Soros Nyílt Társadalom Alapítványai nyíltan támogatják.

A cikk megjegyzi, hogy Soros, „a veterán keselyű kapitalista” Hillary Clintont támogatta a tavalyi amerikai elnökválasztási kampányban. Majd azt írja: Orbán Viktor magyar miniszterelnök azzal vádolta Sorost, hogy pénzével olyan liberális NGO-kat támogat, amelyek az Európai Uniót befolyásolják annak érdekében, hogy menedékkérőket fogadjanak be egy új, kevert, muzulmán többségű Európa létrehozására.

A Google–Poynter partnerséget napokkal azelőtt jelentették be, hogy a Google, a Facebook és a Twitter vezetői a szenátus és a ház hírszerzési bizottságai előtt tanúskodnak a tavalyi elnökválasztási kampányba történt állítólagos orosz beavatkozásról.

Lovas István