Ian David Long, aki tizenkét embert gyilkolt meg egy diákesten a kaliforniai Thousand Oaks-ban található Borderline Bar & Grill étteremben szerda éjjel, a helyszínről posztolt az Instagramon – árulta el a Fox News hírcsatornának egy rendőrségi forrás.

Fotó: MTI/AP

Fotó: MTI/AP

Eric Bucshow Ventura megyei őrmester azt nyilatkozta a hírcsatornának, hogy Long a lövöldözés közben a saját Instagram-oldalán posztolt, ám azt nem tudta megerősíteni, pontosan mi szerepelt a felvételeken. Az oldalt azóta eltávolíttatták, de a tömeggyilkosság után még órákon át elérhető volt. A hatóságok arra szólították fel az Instagramot, hogy az oldal tartalmát ne változtassák meg, bár még ilyen esetben is kötelességük egy bírótól hivatalos engedélyt szerezniük ahhoz, hogy hozzáférhessenek a gyilkos közösségi oldalához.

Egy másik forrás szintén a Fox News-nak megerősítette, hogy Long a lövöldözés előtt zavaros gondolatokat tett közzé Facebook-oldalán is. Ebben többek közt azt mondja, reméli, hogy majd őrültnek nevezik, és azokon gúnyolódott, akik imádkoznak egy-egy tragédia után. A forrás szerint a posztban az állt: „Remélem, őrültnek neveznek majd… hát nem lenne ironikus? Igen, őrült vagyok, de az emberek nem tesznek mást az ilyen lövöldözések után, csak ‘imádkoznak’… vagy ‘gondolnak rád’… minden alkalommal… aztán csodálkoznak, hogy újra és újra megtörténnek”.