Fotó: Twitter

Az anglikán egyház 2155 egyházi és világi tagja írta alá azt a nyilatkozatot, amelyben elutasítják az egyházuk által nemrég elfogadott, a nemváltásra vonatkozó iránymutatást, írja a Breitbart London

Fotó: Twitter

Az anglikán egyház tavaly decemberben adott ki egy iránymutatást lelkészeinek, amelyben egy korszerűsített baptista szertartás használatát szorgalmazza. Ezzel segítenék elő a transznemű hívők átváltását a másik nembe, és ünnepelnék meg azok új nevét és szexuális identitását.  

Az egyház azt ajánlja, a nemváltás után a nemváltó kapjon ajándékot, mint például egy új Bibliát a választott nevével ellátva.

A most nyilvánosságra került nyilatkozat azt kéri az anglikán egyház püspökeitől, gondolják át, halasszák el, vagy vonják vissza ezt az útmutatást azért, mert a „nemváltás gondolatát a szélesebb társadalom is hevesen vitatja.”

„A nemi diszfória érzelmileg szempontból fájdalmas folyamat, amely megértést, együttérzést és támogatást igényel” – folytatják. Azonban véleményük szerint sok szülő és tanár aggódik ezek miatt az új nézetek miatt, és nem szeretnének kárt okozni a gyerekekben „korábban ki nem próbált” ötletek alkalmazásával.

Az anglikán egyház egyik szóvivője kijelentette, komolyan veszik a nyilatkozatot, ugyanakkor kiemelte, hogy az iránymutatás nem változtat az anglikán egyház eddigi tanításain.