Fotó: ShutterStock.com/Sergei Konkov (illusztráció)
Hirdetés

A helyi tisztségviselők közepesről magasra emelték a kockázati szintet, miután egy nappal korábban alacsonyról közepesre növelték ezt. Az intézkedést annak nyomán hozták, hogy május 7-én egy nő szervezetében kimutatták a vírust, és május 9-én már 11 új esetet regisztráltak Sulanban. A fertőzöttek mindegyike családtag vagy olyan személy, aki kapcsolatba került a nővel.

A csilini tartományi kormányzat bejelentette, hogy fokozták a járványügyi óvintézkedéseket Sulanban, kijárási tilalmat rendeltek el a lakónegyedekben, leállították a nem létfontosságú tömegközlekedési eszközöket, s bezáratták az iskolákat.

Az állami egészségügyi bizottság tájékoztatása szerint az új fertőzöttek száma Kínában a sulani esetekkel 14-re gyarapodott május 9-én. Április 28. óta nem volt ennyi új eset.

A járvány eredeti kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhan városában is újabb fertőzöttet azonosítottak, pedig ott több mint egy hónapja nem volt erre példa.

Az északkelet-kínai Harbinban, Hejlungcsiang tartomány székhelyén, és Senjangban, Liaoning tartomány székhelyén is regisztráltak egy-egy friss esetet. A senjangi fertőzött egy 23 éves férfi, aki Csilin tartományból érkezett Liaoning tartomány székhelyére május 5-én.

Kína csütörtökön nyilvánította hivatalosan alacsony kockázati besorolásúnak az ország egész területét.

Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) 83 994 esetet tartottak nyilván vasárnap este. A vírus okozta betegségnek nem volt új halálos áldozata, a halottak száma továbbra is 4637, a gyógyultaké pedig 79 144.

Korábban írtuk