Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

Az ír kormány illetékesei egy ideje már azon vitáznak, milyen erős „zöld jogszabályokkal” kéne sújtani a mezőgazdasági vállalkozásokat, és teszik azt annak ellenére is, hogy az utóbbi hetekben Hollandiában a gazdák hatalmas ellenállását váltotta ki a nitrogénkibocsátás korlátozására, mivel az komoly kárt okozna cégeiknek.

A The Times beszámolója szerint az ír mezőgazdasági miniszter, Charlie McConalogue már beleegyezett abba, hogy 27 vagy 28 százalékos kibocsátáscsökkentést kényszerítsenek ki a mezőgazdasági ágazaton belül, ami jelentős kihívások elé fogja állítani az ír mezőgazdasági vállalkozásokat.

A lap mindemellett azt is állítja, hogy McConalogue-ra továbbra is jelentős nyomás nehezedik annak érdekében, hogy 30 százalékos csökkentést rendeljen el, amely intézkedés az egyik legnagyobb ír mezőgazdasági szervezet vezetője szerint az ország szarvasmarha-állományának komoly csökkenését eredményezné.

„A 30 százalékos célkitűzés jelentősen csökkentett termelést eredményezne, ami tönkreteheti az egész ír mezőgazdasági ágazatot” – mondta korábban egy ilyen lépésről Tim Cullinan, az Ír Gazdaszövetség elnöke.

(forrás)

Korábban írtuk