Hirdetés
Fotó: youtube.com

Nem idegen a Lego dán kockajáték gyártó cégtől, hogy tanúbizonyságot tesznek az LMBTQ-közösség melletti elköteleződésükben. A főként 5-12 éves gyermekeket célzó óriásvállalat ezúttal a Netflix egyik sikersorozatának szerepelőit formázta meg legújabb kiadásukban, amelyben öt homoszexuális férfi igyekszik epizódról epizódra egy hetero férfit „kikupálni”.

Persze számos óriásvállalat állt már ki az LMBTQ-közösség mellett, a súlyos gond ott kezdődik, amikor a gyermekek a célközönség. A Lego a következő szlogennel csábítja a gyermekeket a játék megvásárlására:

Légy igazán önmagad és csatlakozz a „mesés ötös” magával ragadó építős projektjéhez!

A Queer Eye (queer: az az ember, aki nem heteroszexuális)-The Fab 5 (vagyis mesés ötös) nevet viselő kiadásban megtalálható a lakás, amelyben az átalakítás folyik, valamint az öt meleg férfi főszereplő és számos kiegészítő, amelyek a sorozatból már ismerősek lehetnek a nézők számára.

Fotó: Shutterstock/ Kathy Hutchins

A játéktársaság közösségi oldalára is feltöltött egy videót, amelyben a reality show bevezetőjében nem a valódi szereplők, hanem Lego figura másuk beszél helyettük. A Lego szerint remek volt az együttműködés a sorozat szereplői és a gyártó között, így jöhetett létre a ”fantasztikus„ különkiadás is.

Ne legyenek kétségeink, a Queer Eye „sztárjai” nem csak a gyerekeket szédítik, korábban nagy hullámokat csaptak a politika színterén is, az amerikai választások előtt számos kampányban vettek részt a demokrata pártot segítve.

A Queer Eye-The Fab 5 Lego szett hivatalosan október elsején debütál és 99.99 dollárba, vagyis közel 30 ezer forintba kerül majd.

Nem ez az első eset, hogy a Lego a gyerekek arcába tolja a meleglobbit.

Mint ismert, idén a külföldön csak Pride-hónapként ismert időszakban jelent meg a Lego szivárványos készlete amelynek címe: „Mindenki klassz”, ezzel utalva az egyenlőségre és elfogadásra. A gyártók akkor arra kérték vásárlóikat, hogy építsenek valamit a kockákból, ami megmutatja, mit is jelent nekik igazán a Pride.

Korábban írtuk