Fotó: ShutterStock/Gints Ivuskans (archív)
Hirdetés

Oroszország a világ egyik legváltozatosabb országa, a kormány szerint több mint 190 etnikai csoporttal, amelyek több mint 270 nyelvet és dialektust beszélnek.

Duda vasárnap Svájcban, az úgynevezett békekonferencián felszólalva Oroszországot „a nemzetek börtönének” nevezte. Az ország „közel 200 etnikai csoport otthona”, amelyek „a mai Ukrajnában alkalmazott módszerek eredményeként lettek Oroszország lakói” – állította a lengyel vezető.

„Oroszország továbbra is a világ legnagyobb gyarmatbirodalma, amely az európai hatalmakkal ellentétben soha nem ment át a dekolonizáció folyamatán, és soha nem volt képes megbirkózni múltjának démonaival” – jelentette ki Duda. „A nemzetközi közösség tagjaként végre ki kell mondanunk – a modern világban nincs [helye] a gyarmatosításnak”.

Amióta Oroszország hadműveletet indított a szomszédos államban, Lengyelország az egyik leghangosabb támogatója az Ukrajnának nyújtott segítségnek. A lengyel média szerint Duda fő küldetése Svájcban az volt, hogy „rávilágítson az orosz fenyegetés mértékére”.

Korábban írtuk

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Orosz Hírek oldalán.