Hirdetés

„Nők milliói próbálják éppen kitalálni, hogyan hagyják el végleg ezt az országot” – sivítozott a Twitteren a Pulp Fiction című film sztárja. Arquette később törölte a kiírást, de nem hagyta abba az abortuszpárti üzenetek már-már mániásnak tűnő posztolgatását.

„Vegyük észre és halljuk meg, hogy a rendes férfiak (mert sokan vannak ilyenek) most mellettünk állnak a barbár zsarnokság ellenében, amely az amerikai nőkkel történik” – tweetelte. – „Álljatok fel, szólaljatok fel mellettünk, és legyetek hangosak. Ne hagyjátok, hogy csizmáikkal a méhünkbe tapossanak.”

Bár Arquette és az abortusz-aktivisták rettegnek egy olyan Amerika megszületésétől, amelyben egyes szövetségi államok betilthatják az abortusz elvégzését, úgy tűnik, nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy a nyugati világ sem éppen abortusz-barát. Ahogy Elisha Krauss konzervatív aktivista a Prager U videójában bemutatta, Európához képest Amerikában vannak a jóval megengedőbb abortusztörvények:

Németországban szinte teljes egészében illegális abortuszt végezni a várandósság 12. hete után, ráadásul ezen időszakon belül is kötelező a háromnapos várakozási idő és a tanácsadás is, mielőtt egy nő kérvényezheti a beavatkozás elvégzését. Ez szigorúbb, mint az az új texasi szabályozás, amely miatt hosszú ideje a világvége eljöttét vizionálják az amerikai liberálisok.
Belgiumban az abortusz elvégzése szintén a várandósság 12. hétig engedélyezett; ezt követően kizárólag abban az esetben, ha az anya élete veszélyben forog. A beavatkozást kérvényező nőknek az első orvosi konzultáció után hat nap kötelező várakozási időt ír elő a szabályozás.
Dániára tekintve sem érhet bennünket különösebb meglepetés: a várandósság 12. hetét követően szigorú korlátozások vannak érvényben, hasonlóan Finnországhoz és Franciaországhoz.
A baloldali Svédország a terhesség 18. hetéig engedélyezi az abortuszt, a 22. hét után pedig a legtöbb esetben teljes egészében megtiltja. Ebben a négyhetes időszakban egy nő kérheti a beavatkozás elvégzését, de az csak akkor történik meg, ha az Országos Egészségügyi és Jóléti Hivatal jóváhagyja.

(forrás)

Korábban írtuk