A többszörös díjnyertes A lyukas zászló című dokumentumfilm bemutatásából származó teljes bevételt a magyarországi vörösiszap súlytotta települések megsegítésére ajánlják fel; az összegyűlt támogatást az egyház fogja átutalni a Magyar Kármentő Alap részére. A segélygyűjtésbe nem csak az amerikai magyarság de a széleskörű amerikai közönség is be lett vonva. Az ünnepi beszédet Nt. Jakabbfy Zsolt tartja. A vetítés után a film alkotója Kovács Klaudia beszélget a közönséggel.

Sem az egyháznak, sem A lyukas zászló című produkciónak nem ez az első jótékony célú megmozdulása. A filmvállalat legutoljára a Los Angeles-i és a Cleveland-i magyar cserkészetnek nyújtott támogatást.

* * *

A lyukas zászló című 96 perces alkotás a kommunizmus nemzetközi hanyatlásáról szól és az 1956-os magyar forradalmat, mint a kommunista rendszer későbbi bukásának katalizátorát mutatja be. A film eddig 17 fesztivál meghívást, 8 nemzetközi díjat/elismerést tudhat magáénak és részt vett a 2009-es Oscar versenyben a „Legjobb Dokumentumfilm” kategóriában. Magyarországi támogatás hiányában a film magyarországi széleskörű bemutatása még várat magára.