Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Ida Marie Odgaard
Hirdetés

A DR dán műsorszolgáltatónak nyilatkozva hozzáfűzte, hogy lábadozás közben már dolgozik, főként az irodájában, és minden feladatát el tudja látni miniszterelnökként.

„Úgy éreztem emberileg, mintha engem támadtak volna meg, de nincs kétségem afelől, hogy a miniszterelnök volt az, akit eltaláltak” – idézte a BBC News a kormányfőt, aki a dán politikai élet megváltozott hangneméről szólva azt is hozzátette, az őt ért támadás valójában „mindannyiunkat” érte.

A 46 éves kormányfőt pénteken este, két nappal az európai parlamenti választások előtt, egy férfi ütötte meg Koppenhága központjában, és az ütéstől kisebb nyakrándulásos sérülést szenvedett.

A rendőrség azonnal őrizetbe vette a 39 éves gyanúsítottat, aki az ellene felhozott vád szerint a felkarján ütötte meg a miniszterelnököt.

Korábban írtuk

A Ritzau dán hírügynökség jelentése szerint a férfi, aki lengyel állampolgár és hosszú ideje él Dániában, a tette elkövetésekor ittas volt, és más drogok hatása alatt állt.

A gyanúsított, akit szombaton állítottak bíróság elé közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt, tagadta a bűnösségét, azt állította, hogy semmi baja Frederiksennel, akit „igazán jó miniszterelnöknek” nevezett. Mint mondta: nagyon meglepte, hogy összetalálkozott vele az utcán.

Az ügyet vizsgáló rendőrség szerint a férfi tettének nem volt politikai motivációja.