Arra kérte a Szent Péter téren egybegyűlt hívőket, hogy imádkozzanak a migránsokért és szenvedéseik miatt.

Hirdetés

„Gondoljuk csak el, hány migráns van kitéve ezeknek a súlyos veszélyeknek ezekben a napokban. Hányan vesztették életüket határainkon” – mondta a katolikus egyházfő.

„A helyzetükről érkező hírek hallatán fájdalmat érzek.  A La Manche csatornán életüket vesztettek miatt, a fehérorosz határnál lévők miatt, akik között sok a gyermek. Azok miatt, akik belefulladtak a Földközi-tengerbe. Mekkora bánat rájuk gondolni. Sok migráns számára sírrá változott a tenger, amelyen egy jobb élet reményében akartak átkelni” – hangoztatta.

Felszólította a nemzetközi szervezeteket, hogy álljanak ki a migránsok jogaiért és megköszönte a katolikus intézményeknek, köztük a Caritasnak a legelesettebbek iránti elkötelezettségüket.

Korábban írtuk


 Szerdán legalább 27 ember, köztük hét nő és három gyermek a tengerbe fulladt, miközben gumicsónakokkal próbáltak átkelni a Doveri-szoroson Franciaországból Angliába. Mintegy kétszáz migránst vettek fel szombat este az olasz parti őrség hajói Calabria partjainál a Jón-tengeren. Az ENSZ becslései szerint idén mintegy 1600 ember halt meg vagy tűnt el a Földközi-tengeren illegális átkelés során.