Hirdetés

„Az inkluzív nyelvezet fontos, különösen, amikor a menstruációról beszélünk” – írta a Miss Universe a Twitteren.

„Ha azt gondoljuk, hogy a menstruációs egészség csak a nők számára fontos téma, azzal kizárjuk az eszmecseréből a transznemű, nembináris és nemi szempontból nem konform embereket, akik menstruálnak” – írták, mindezt megtoldva a „menstruációs egyenlőség” hashtaggel.

A tweetben többek között arra oktatják a nyilvánosságot, „hogyan beszéljünk a menstruációról”, hozzátéve, hogy a „női egészség” helyett érdemes a „reprodukciós egészség” kifejezést használni.

„Nem minden nő menstruál, és nem minden ember, aki menstruál, nő” – állítják.

Korábban írtuk

Eközben a (biológiai) férfiak egyre jobban átveszik az uralmat azon területek felett is, amelyek korábban kizárólag a (biológiai) nőké voltak.

Tavaly Kataluna Enriquez, egy magát nőként azonosító biológiai férfi, nyerte a Miss Nevada címet, és ő lett a Miss USA első transznemű versenyzője.

Valentina Sampaio és Leyna Bloom transznemű modellek is szerepeltek már a Sports Illustrated éves, a korábban a világ leggyönyörűbb nőit felvonultató Swimsuit kiadásában. Most pedig éppen egy transznemű modell, Jessica Alves verseng azért, hogy a Playboy magazin címlapjára kerüljön, miután brazil fenékemelő műtéten esett át.

(forrás)