Fotó: ShutterStock.com/360b (archív)
Hirdetés

A szövetségi kormány a higiéniai és a távolságtartási szabályok betartásával ülésezik, hogy ne legyen szükség elrendelni mások vagy akár valamennyi kormánytag karanténba vonulását abban az esetben, ha valamelyik résztvevőnél fertőzést vagy fertőzésgyanút mutatnak ki – közölte csütörtökön a kormány tájékoztatási hivatala.

Peter Altmaier gazdasági minisztert Twitter-bejegyzése szerint tájékoztatták, hogy pozitív lett a vírustesztje egy európai uniós kollégája egyik munkatársának, aki jelen volt az EU-tagországok kereskedelmi ügyekért felelős tárcavezetőinek múlt pénteken tartott berlini tanácsülésén.

Altmaier ezért elővigyázatosságból házi karanténba vonult. Mint írta, nagyon jól érzi magát, és legutóbbi, pénteken készített koronavírustesztje negatív volt.

Korábban írtuk

Szerdán Heiko Maas külügyminiszter vonult házi karanténba, mert kiderült, hogy személyi védelmének egyik tagja megfertőződött az új típusú koronavírussal (SARS-Cov-2).

Heiko Maas és Peter Altmaier a második és a harmadik német kormánytag, akinek karanténba kellett vonulnia a környezetében történt fertőzés miatt. Az első Angela Merkel volt, aki márciusban két hetet töltött házi karanténban, miután kimutatták a SARS-Cov-2 jelenlétét egy orvos szervezetében, aki beadott neki egy oltást. A kancellárnál három tesztet végeztek el, valamennyi negatív volt. Kormányfői feladatait otthonából is ellátta.