Egy új közvélemény-kutatás szerint a németek óriási többsége elégedetlen a kormány migrációs politikájával, túlnyomó többségük egyértelműen a tömeges bevándorlás ellen fordult – írja a Mandiner.

Hirdetés

A megkérdezettek 74 százaléka szerint a szociáldemokrata–zöld–liberális német kormány nem tesz elegendő intézkedést a bevándorlás ellen, míg a választók mindössze 17 százaléka elégedett Olaf Scholz kancellár és csapata munkájával. A megkérdezettek 72 százaléka szerint helyes, hogy az EU külső határain kívül is lefolytatják a menekültügyi eljárásokat, míg csak 16 százalék szerint helytelen az intézkedés – jelenleg az EU-ban csak Magyarország áll ki határozottan emellett.

A felmérésből kiderül: a németek nem csak az illegális bevándorlást utasítják el, hanem a bevándorlás minden formáját visszaszorítanák. A felmérés szerint a megkérdezettek 69 százaléka szeretne inkább kevesebb bevándorlást Németországba, és csak 11 százalék szeretne többet. További 14 százalékot nem érdekel a téma, 6 százalék pedig nem volt hajlandó válaszolni.

Az eredmények azt mutatják, hogy nagy a szakadék aközött, amit a németek akarnak, és amit a kormánytól kapnak.

Korábban írtuk

Az országot kormányzó hármas koalíció olyan programot épített ki, amely a migránsoknak járó juttatásokat bővíti, gyorsított állampolgárságot biztosít több millió újonnan érkezettnek, lazítja a bevándorlási szabályokat, és tervezi a bevándorlás fokozását egy sor nem uniós országból.

A szövetségi kormány a külföldiek által elkövetett bűncselekmények robbanásszerű növekedéséért is felelős: 2023-ban a bűncselekmények mögött 41 százalékban migránsok álltak, ezek közül 10-ből 6 erőszakos bűncselekmény volt.

A migránsok 2023-ban 48,8 milliárd euróba kerültek Németországnak – majdnem annyiba, mint a teljes német hadsereg, a Bundeswehr.

A Mandiner cikkét ITT olvashatják.