„Miért nem kezd (a Nyugat Oroszország ellen) nyílt agresszióba? Csak egyetlen ok miatt: azért mert Oroszország az elmúlt években olyan védelmi rendszert fejlesztett ki, amely ezt nem engedi meg a számukra, és ők ezt világosan értik” – fogalmazott a szóvivő.

Hirdetés

Zaharova egyúttal azzal vádolta meg a Nyugatot, hogy az információs közegben agresszívan viselkedik. Egyebek között hangoztatta, hogy Oroszországot és a Szovjetuniót a történelmi összefüggésekben agresszorként és olyan országként igyekszik beállítani, amely megsérti az emberi jogokat.

Hangoztatta, hogy nem Oroszország, hanem nyugati országok kezdeményezték az internet szabályozásának folyamatát. Mint mondta, Moszkva korábban attól tartott, hogy alapelvek megsértésével fogják megvádolni, de „ezeket a kollektív Nyugat rég megsértette”.

Álláspontja szerint az internetmonopóliumok, valamit a mögöttük álló politikai hatalom, konkrétan Washington Brüsszel és a NATO, „kizárólag a saját érdekeiből, a politikai konjunktúrából és a konkurenciaharc elutasításából” indulnak ki, elutasítva a nemzetközi és az orosz jogrend tiszteletben tartását.

Korábban írtuk

Közölte, hogy az orosz parlament törvénycsomagot készít elő, amelynek célja az orosz újságírók, tömegtájékoztatási eszközök és közönség megvédése az internetes közegben.