Fotó: MTI/Kovács Attila

Pedro Agramuntot, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének (PACE) volt elnökét korrupcióval gyanúsították meg. Jó hírének megmentése érdekében kutatást végzett és kiderítette, hogy az európai grémiumokban egy egész, különböző szervezetekből felépült hálózat van, amelyet George Soros irányít.Erről beszélt most az orosz Sputnik News hírügynökség német nyelvű szolgálatának.

Agramuntnak tavaly októberben egy szíriai utazásával kapcsolatos botrány nyomán kellett lemondania. Számos parlamenti küldöttel volt ott, beleértve oroszokat. Találkozott Bassár el-Aszad szíriai elnökkel is. Nemcsak az „oroszbarát” út miatt támadták, de korrupcióval is vádolták.

Visszalépése után ki akarta deríteni, hogy kik álltak a személye ellen vezetett politikai kampány mögött. Vizsgálatának eredményei meglepőek voltak.

Az interjú részletesen ismerteti azoknak – és szervezeteiknek – a nevét, akik irányították az egész kampányt. Ezeket a szervezeteket a Nyílt Társadalom Alapítvány finanszírozta.

Mindez túlzottan nem lett volna érdekes, hiszen ma már futószalagon derülnek ki ilyen ügyek a Soros-féle, háttérben végzett tevékenységekről. Viszont itt van egy MTI-jelentés 2017. március 29-ről, amely így hangzott:

„A migrációs válságról, az európai határvédelemmel kapcsolatos jogi vitákról is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Pedro Agramunttal, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének elnökével Máltán, az Európai Néppárt kongresszusa előtt – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán az MTI-t.

A megbeszélésen Orbán Viktor egyértelművé tette, hogy a határőrizeti szigorítások a magyar és az európai polgárok védelmét szolgálják; egyes külföldi hátterű nem kormányzati szervezetek anyagilag és politikailag is visszaélnek helyzetükkel, és ez különböző jogi vitákhoz vezet, de a magyar kormány elkötelezett Magyarország és Európa határainak megvédése mellett”.

Ki tudja, netán az is belejátszott Soros Agramunttal szembeni ellenszenvébe, hogy a magyar miniszterelnökkel is olyan megbeszélést tartottak, amelyen a két ember nézete nem tért el egymástól különösebben…

Forrás: Sputnik News