Egy fülöp-szigeteki ISIS-csoport új propaganda-videójában keresztény szobrokat gyaláznak meg és azzal fenyegetik Ferenc pápát, hogy megtámadják a Vatikánt – olvasható a Fox News honlapján.

Fotó: MTI, illusztráció
 

A videó nagy részét a Fülöp-szigeteken forgatták, ahol az ISIS összecsapott a kormány csapataival, hogy megszerezzék a hatalmat Marawi városa felett.

A videóban, amely elsősorban a kereszténység elleni támadásokról szól, a narrátor “Mohammed hű harcosait” élteti, és az is látható, ahogy felgyújtanak egy templomot, miután lerombolják az abban található vallási tárgyakat, így Jézus, Szűz Mária és Szent József szobrait is.

“Emlékezz erre, te kufár, jövünk Rómába, Rómában leszünk, inshallah” – mondja a kamerába egy magár Abu Jindalnak nevező terrorista.

A videón Ferenc pápa és elődje, XVI. Benedek pápa fotóit is félbe tépik.

“A keresztes lovagok muszlimokkal szembeni gyűlölködése csak arra volt jó, hogy egy újabb generációt bátorítson fel” – hallatszik a narrátor hangja, miközben a felvételen egy lángokkal borított templom látszik.

A propaganda-felvételt az ISIS-hez kötődő Al Hayat médiügynökségnek juttatták el.
Láthatók még rajta véres felvételek a Marawiban folyó harcokról – legyilkolt katonák és AK-47-essel tüzelő dzsihádisták -, miközben a narrátor arra biztatja a kelet-ázsiai muszlimokat, hogy “hajtsanak végre dzsihádot”.

A fenyegetések ellenére a fülöp-szigeteki kormány ismét győzelemre áll Marawiban, miután csütörtökön sikeresen visszafoglalták a város legnagyobb mecsetét.
A mecsetet korábban ISIS-harcosok arra használták, hogy itt húzzák meg magukat, mesterlövészeik innen támadjanak, illetve ide hurcolják túszaikat. 

demokrata.hu