A kutatás szerint az Egyesült Államok 50 legjobb orvosi egyetemének 72 százaléka, a tíz legjobbnak pedig 80 százaléka tesz fel „feltáró kérdéseket azzal a céllal, hogy megtudják, a jelentkezők milyen nézeteket vallanak a sokszínűséggel, egyenlőséggel és befogadással kapcsolatos témakörökben”.

Hirdetés

A Duke University School of Medicine – amely az ország összes orvosi egyeteme közül a hatodik helyén áll – azzal büszkélkedik, hogy „országos szinten is elismerték a méltányosság, sokszínűség és befogadás iránti elkötelezettségét”. Az iskolába jelentkezők által írandó esszék közé tartozik például a következő:
„Az egészségügyben tapasztalható egyenlőtlenségek lehetséges forrásai közé tartozik a faj, a gender, az iskolai végzettség, a jövedelem, a fogyatékosság, a földrajzi helyszín és a szexuális irányultság. Moments to Movementnek nevezik (M2M) a Duke kollektív kiállását a rendszerszintű rasszizmus és igazságtalanság ellen. A név azt jelzi, hogy túllépünk a passzív elmélkedés pillanatain, és tevékennyé válunk, miközben azon dolgozunk, hogy tartós változásokat érjünk el betegeink, szeretteik és egymás számára. Írja le, hogyan értelmezi a faji hovatartozást és annak kapcsolatát az egészségügyben és az egészségügyi ellátásban tapasztalható egyenlőtlenségekkel.”

A 14. helyen álló iskola – a University of Pittsburgh School of Medicine – a következőkre kéri a jelentkezőket:
„Érdekeltek vagyunk a rendszerszintű akadályok minden formája elleni küzdelemben, és szeretnénk hallani gyakorlati elképzeléseit a rendszerszintű rasszizmus, a LMBTQ+-ellenes diszkrimináció és a nőgyűlölet elleni küzdelemről. Hogyan fog ebben segédkezni?”

Az országosan 43. helyen álló orvosi karon, a Minnesotai Egyetemen pedig azt kérdezik a jelentkezőtől, hogy „tapasztalt-e személyesen implicit vagy explicit előítéletet, vagy tett-e valaha ilyet”, majd a következőkre kér választ:
„Hazánk számot vet történelmével, a rasszizmussal, a faji igazságtalansággal és különösen a feketeellenes rasszizmussal. Kérjük, ossza meg a rendszerszintű rasszizmussal kapcsolatos gondolatait, tapasztalatait és a legfontosabb levont tanulságokat.”

(forrás)

Korábban írtuk