Fotó: shutterstock.com/DuxX (illusztráció)
Hirdetés

Az egyetlen engedélyezett közlekedési eszköz a taxi, de abban is legfeljebb hárman tartózkodhatnak egyszerre.

A 70 évesnél idősebb vagy – Giorgi Gaharia miniszterelnök szavai szerint – a vírussal szemben veszélyeztetettebb embereknek tilos kimenniük az utcára. Egyszerre legfeljebb három ember gyülekezhet, kivéve az élelmiszerüzleteknél és a gógyszertáraknál, ahol azonban a sorállásban legalább kétméteres távolságot kell tartani egymástól. A városok utcáit hangszórókkal felszerelt gépkocsik járják, arra kérve a lakosságot, hogy ne hagyják el otthonukat, ha nem feltétlenül szükséges.

Georgia eközben kijárási tilalomra is készül. A kormányfő hétfői elmondása szerint este 9 órától reggel 6 óráig kijárási tilalom lesz érvényben. Ez idő alatt a lakosoknak csak szigorúan indokolt esetben szabad kimenniük az utcára, és náluk kell legyen a személyazonosító igazolványuk is.Csak a gyógyszertárak és egészségügyi intézmények lesznek nyitva. A rendet a bel- és védelmi minisztérium munkatársai biztosítják. A koronavírus elleni intézkedések részeként leállt a munka kedden a pénzváltóknál a kormány döntése nyomán. A kaukázusi országban eddig 108, igazoltan koronavírus-fertőzéses esetet jegyeztek fel, halálesetről nem tudni, a betegségből 20-an gyógyultak ki.

Örményországban Nikol Pasinján miniszterelnök bejelentette, hogy a vészhelyzeti intézkedések hatályát a járvány terjedésének megfékezése érdekében 10 nappal, április 10-ig meghosszabbítják. A nagyjából hárommillió lakosú egykori szovjet tagköztársaságban eddig 532 koronavírusos esetet jegyeztek fel, ami a legnagyobbnak számít a dél-kaukázusi régióban. A betegségbe hárman haltak bele, és 31-en gyógyultak ki belőle.