Hirdetés

Tubbs korábban bűnösnek vallotta magát egy 2014-es ügyben, amikor egy 10 éves kislányt fojtogatott és bántalmazott szexuálisan egy nyilvános vécében. Az eset akkoriban sokkolta Los Angelest. Gascón nem volt hajlandó Tubbs-ot az ítélet kiszabásakor felnőttként kezelni, mivel a bűncselekményre közvetlenül a „transznemű” férfi 18. születésnapja előtt került sor. Mivel fiatalkorúként ítélték el, Tubbs-nak szexuális bűnözőként sem kellett regisztrálnia. A Gascón által bevezetett egyik büntetőjogi „reform” az volt, hogy a fiatalkorú elkövetők ellen nem indít a felnőttek esetében hatályos büntetőeljárást; ezt a elképzelését aztán a Tubbs-ügy után némileg felülvizsgálta.

A Fox News kedden arról adott hírt, hogy Tubbs ellen vádat emeltek egy 2019-es rablás során elkövetett gyilkosság miatt.

Tubbs a korábbi, gyermekmolesztálás miatt kapott büntetése alól már a jövő hónapban szabadlábra kerülhetett volna. Ha gyilkosság miatt elítélik, akkor életfogytiglan tartó börtönbüntetésre számíthat.

A 2020-ban megválasztott Gascón az egyike a Soros által finanszírozott és a kaliforniai demokraták által támogatott több tucat baloldali ügyésznek.

Korábban írtuk