Melania Trump egyre népszerűbb, az Ivanka Trump nevével fémjelzett divatkollekció eladási statisztikái minden korábbit túlszárnyaltak, a baloldal pedig lassan elveszíti a maradék eszét is.

Fotó: facebook.com></figure><p>Az amerikai elnök lányának, Ivanka Trumpnak van egy, a saját nevével fémjelzett <a href=divatkollekciója, amely elsősorban a tehetős, elegáns hölgyeket célozza meg. Édesapja elnöki beiktatása idején aztán – hogy, hogy nem – néhány hatalmas áruházlánc hirtelen arra eszmélt rá, hogy Ivanka termékei nem fogynak úgy, ahogy azt szeretnék, ígyhát legott nyilvánosságra is hozták, hogy ők bizony a továbbiakban nem forgalmazzák azokat.
Ennek a döntésnek pedig nyilvánvalóan semmiféle politikai oka nem volt, és semmiképpen nem volt köze az egyre erősödő liberális nyomáshoz, amelyben újságíróktól kezdve politikusokig egyre többen szólították fel a baloldali híveket, hogy mindeféle Trump-terméket bojkottáljanak. 
Nem, itt egészen biztosan csak egy véletlen egybeesés szemtanúi voltunk.

Hogy mit éreznek mostanság ezen remek, politikától független áruházláncok döntéshozói, azt nem tudhatjuk, azt azonban sejtjük, hogy az Ivanka Trump brand mögött állóknak bizony van okuk az ünneplésre. 
Abigail Klem, aki Trump elnök beiktatása előtt vette át a divatvállalkozás vezetését – Ivanka így akarta elkerülni, hogy bármiféle üzleti előnyszerzéssel vádolhassák, amire a fent említett áruházláncoknak az volt a reakciója, ami – a Refinery29 weboldalnak nyilatkozva a napokban azt mondta, “A február eleje óta eltelt időszakban a brand létezése óta látott legjobb heteket tudjuk magunk mögött. Számtalan kereskedő internetes eladásait az Ivanka brand vezeti, és néhány kategóriában a márka minden korábbinál jobban teljesített”.

Mindeközben Melania Trump népszerűsége is egyre növekszik. A legutóbbi, március elején végzett és tegnap nyilvánosságra hozott, a CNN balliberális hírcsatorna nevével fémjelzett közvélemény-kutatás szerint a First Lady-t kedvezően megítélők aránya az elnöki beiktatást megelőző 36 százalékról 52 százalékra emelkedett, az őt nem kedvelők aránya kis mértékben, 35 százalékról 32 százalékra csökkent, míg 12 százaléknak nincs róla véleménye (ez az arány januárban még 23 százalék volt), és a megkérdezettek 3 százaléka továbbra is azt állítja, fogalma sincs arról, kicsoda Melania Trump. 

Ám van itt nekünk egy Dan Savage nevű melegjogi aktivistánk, aki olyannyira liberális és megértő és befogadó, hogy láthatóan már Melania Trump nevének említésére is azonnal kényszerzubbonyt kell húznia. 
A TheWrap.com írása szerint Savage a minap internetes rádióműsorában a következőket bírta mondani: “Isten a tudója, hogy elég gyűlölet létezik így is a világban, és nem akarok még hozzátenni, de bocsássatok meg nekem, ezt el kell mondanom: kib*szottul gyűlölöm Melania Trumpot. Nem én vagyok az egyetlen, aki így érez Donald Trump harmadik nejével kapcsolatban – végül is egy nőgyűlölőhöz ment feleségül. Jó esélye van annak, hogy a férje is utálja őt. De vannak néhányan a baloldalon, akik nemcsak nem utálják, hanem egyfajta szimpátiára méltó figurának tartják. A csinos kis hercegnő, akit a toronyba zárt a narancsszínű, rettenetes hajviseletű, emberevő félóriás, a hercegnő, aki beiktatási ceremóniákon és bálokon kétségbeesett pillogással jelzi nyomorát”.

Angolul nem beszélő olvasóinknak jelezzük, hogy a “savage” szó jelentése magyarul vadember.

Ami tökéletesen leírja Dan Savage viselkedését, érzésvilágát. 
Csakhogy Savage nincs egyedül. 
Donald Trumpot és vele együtt az egész családját korábban soha nem látott, aktív és habzó gyűlölet veszi körbe az amerikai liberálisok részéről. Olyannyira nem menekül senki sem a gyűlölethullám elől, hogy pár hónapja még Donald és Melania fiát, Barront – aki egyébként egy jól nevelt, csendes fiúnak tűnik – is megtámadták, mintha az a gyerek bármiről is tehetne.

Ez a fajta mindenféle racionalitást nélkülöző gyűlölet egyrészről rendkívül visszataszító és – valljuk be – félelmetes.

Az éremnek a másik oldala – az Ivanka brand sikere, Melania Trump növekvő népszerűsége – azonban mindenképpen reménykeltő: van az amerikai társadalomnak egy csendes, ám határozott és elkötelezett része, amely bár nem jár hetente tüntetni (mert dolgozik), nem fröcsög az inteneten éjt nappallá téve (mert a leckét kell kikérdeznie a gyerektől), viszont megjelent a szavazóhelyiségekben november elején, és ha kell, összekapargatta a kis pénzét, hogy megvegyen egy Ivanka Trump nyakláncot és ezzel fejezze ki támogatását. 

Meglehet, hogy ők nem annyira harsányak, mint az eszét vesztett baloldal.
De léteznek, és sokan vannak, és többé nem lehet őket semmibe venni.

-SVÁ-