Nancy Pelosi képviselőházi elnök és Chuck Schumer, a szenátusi kisebbség vezetője, mindketten a Demokrata Párt régi és ismert politikusai, kedd este sajtótájékoztatón reagáltak Donald Trump tévébeszédére, és meglepő gondolattársításokra ihlették az internetezők egy részét.

Fotó: twitter.com/georgepbush

Beszédében az elnök a déli határon kialakult helyzetet „a szív és a lélek válságának” nevezte, és megismételte azt a kérését, amelynek értelmében 5,7 milliárd dollárra lesz szükség a büdzséből egy acélból készült határfal megépítésére. Pelosi és Schumer azonban kitartott amellett az álláspont mellett, hogy kizárólag akkor hajlandók ismét tárgyalni a költségvetésről, ha az elnök véget vet az úgynevezett government shutdownnak, ami egyes amerikai kormányhivatalok finanszírozásának felfüggesztését jelenti.

A Twitter-felhasználókat azonban úgy tűnik, mindennél jobban érdekelte a két demokrata párti vezető szokatlanul komoly és kimért viselkedése a sajtótájékoztató alatt.

George P. Bush texasi politikus azzal a képaláírással tette közzé a sajtótájékoztatón készült egyik képet, hogy „Nem haragszunk, csak csalódottak vagyunk” – arra utalva, hogy Pelosiék úgy néztek ki, mint egy szigorú szülőpár.

Láthatóan hasonló jutott eszébe Guy Bensonnak, a Fox News hírcsatorna egyik szerkesztőjének is, aki szerint a fotón azt az esetet látjuk, „Amikor azt hiszed, be tudsz lopódzni a házba, miután túl sokáig maradtál ki, de anya és apa ébren várnak a nappaliban”.

Sok-sok felhasználónak pedig Grant Wood híres festménye, az Amerikai gótika jutott eszébe a két politikusról.

Fotó: twitter.com/bennyjohnson

Fotó: twitter.com/bennyjohnson

Emily Miller kommunikációs stratéga és újságíró még tanáccsal is szolgált a két veterán politikusnak: „Tévés tip Schumernek és Pelosinak: ha ketten vagytok egy képben, nézzetek arra, aki beszél, és ne a kamerába. [Ez utóbbi] túszfelvételnek néz ki”.