Hirdetés

Az eredeti videóban, amely 2019-ben bejárta a közösségi médiát, egy fekete bőrű kisgyermek fut egy fehér bőrű társa felé, majd megölelik egymást. Ezt követően egy irányba futnak tovább, a fekete bőrű kisfiú elől, társa pedig mögötte. A gyorsan népszerűvé vált felvételt eredetileg a CNN amerikai hírtelevízió honlapján tették közzé tavaly.

A feliratozott, megvágott videót Trump megosztotta Twitter-oldalán. A CNN-logóval ellátott feliraton már az áll, hogy egy megriadt kisgyermek fut a rasszista baba elől. Egy későbbi szalagcímen az szerepel, hogy a „rasszista baba vélhetőleg egy Trump-szavazó”. A videó elején úgy tűnik, mintha a fekete kisfiú menekülne a fehér elől, és csak a végén ismertetik a teljes eredeti felvételt, amelyből kiderült, hogy valójában hogyan zajlott a két kispajtás találkozója. A klip azzal a következtetéssel zárul, hogy nem Amerikával van baj, hanem az álhírekkel.

A videót eddig közel 10 millióan nézték meg és több mint 140 ezren osztották meg.

Korábban írtuk

A Twitter szabályzatában azt írja: megjelölhetik az összeollózott és manipulált médiatartalmakat annak érdekében, hogy segítsenek a felhasználóknak az eredetiség és a kontextus meghatározásában.

A Twitter korábban is megjelölte már Trump bejegyzéseit: a George Flyod halálát követő minneapolisi tüntetésekről szóló elnöki tweetnél például az erőszak felmagasztalására figyelmeztetett.

Trump bírálta a Twittert és más közösségi platformokat, amelyek szerinte cenzúrázzák a konzervatív hangokat. Az elnök május végén azt mondta, törvénytervezet készül benyújtani, amely meggyengítené az internetvállalatokat védő jogszabályokat.