Fotó: ShutterStock/Uriy
Hirdetés

„Időbe telik, míg rendszerünk teljesen működőképes lesz” – írta közleményében a YouTube. „Munkatársaink szünet nélkül figyelik a helyzetet, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassanak” – tette hozzá.

Hétfőn a Facebook anyavállalata, a Meta jelentette be, hogy korlátozza a hozzáférést felületein az RT tévécsatorna és a Szputnyik tartalmaihoz az Európai Unió területén. Nick Clegg, a Meta alelnöke a helyzet rendkívüliségével indokolta a döntést, jelezve, hogy az Európai Unió és számos kormány szorgalmazott további lépéseket az orosz állami információforrások ellen.

A Twitter közölte, hogy megjelöli az orosz állami médiából származó tartalmakat magukban foglaló bejegyzéseket, és csökkenti láthatóságukat.

Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vasárnap bejelentette, hogy az Európai Unió „betiltja területén a Kreml propagandagépezetét, az RT-t és a Szputnyikot”, hogy „ne terjeszthessék tovább hazugságaikat” Vlagyimir Putyin orosz elnök „háborújának igazolására”. A döntés a két hírforrás internetes és televíziós megjelenésére is vonatkozik.

Korábban írtuk