„Megelégedéssel tapasztalom, hogy a Magyarországot és Szerbiát összefűző kapcsolatok az elmúlt időszakban még szorosabbá váltak” – fogalmazott Áder János a levélben, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-hez is eljuttatott.

Hirdetés

A magyar államfő ebben arról is biztosította a szerb köztársasági elnököt, hogy a magyar fél változatlanul kész a két ország kapcsolatának erősítésére. „Örülök annak, hogy ennek megszilárdításban a szerbiai magyarság is jelentős szerepet játszik” – fűzte hozzá Áder János.

Megerősítette azt is, hogy Magyarország továbbra is elkötelezett Szerbia európai uniós integrációja iránt és kész támogatni a teljes jogú EU-tagság mielőbbi elérését. Szerbiában vasárnap tartottak elnökválasztást, amelyet a hivatalban lévő köztársasági elnök nyert meg.

Novák Katalin változatlan lendületet kívánt Aleksandar Vucicnak

A megválasztott köztársasági elnök közösségi oldalán megosztott levelében gratulációját fejezte ki a szerb államfőnek.

Novák Katalin azt írta: az az egyértelmű és szilárd támogatás, melyet a szerb köztársasági elnök maga mögött tudhat, a választók határozott állásfoglalásának kinyilvánítása ebben a példátlanul nehéz, kihívásokkal teli időszakban.

Úgy fogalmazott: magyarként jó azt tudni, hogy a jövőben is olyan politikus irányítja a szomszédos Szerbiát, akiben Magyarország barátját tisztelheti, és aki a vajdasági magyarok elkötelezett támogatója.

Novák Katalin a szerb elnök előtt álló feladatok eredményes véghezviteléhez további sikereket, jó egészséget és változatlan lendületet kívánt Aleksandar Vucicnak.

Korábban írtuk