Hirdetés

Ethan Liminget június 2-án verték halálra egy akroni iskola parkolójában.

Nem sokkal később letartóztattak három, tizenkilenc és huszonegy év közötti, feket bőrű férfit – Deshawn Stafford Jr-t, Tyler Staffordot és Donovon Jonest -, és eredetileg gyilkossággal vádolták meg őket.

Az esküdtszék azonban mindhármójuk esetében enyhébb vádpontokat határozott meg.

DeShawn Stafford ellen kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés és egyrendbeli súlyos testi sértés, míg Tyler Stafford ellen egyrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés miatt emeltek vádat. Jones megúszta kétrendbeli testi sértés vádjával.

Korábban írtuk

„Úgy érzik, hogy először akkor lettek áldozatok, amikor meggyilkolták a fiukat, és a[z igazságügyi] rendszer miatt most újra azok lettek” – mondta Mike Callahan, a Liming család ügyvédje az Akron Beacon Journalnak, majd megjegyezte: a családtagok „dühösek és frusztráltak”.

Június 2-án éjjel Liming négy másik tinivel egy autóban ült. A fiatalok a rendőrségi jelentések szerint a járművön kívül egy játékpisztollyal lövöldöztek. Később egy akroni iskola kosárlabdapályájához hajtottak, és ott folytatták a lövöldözést. Szóváltás és dulakodása alakult ki köztük és egy, a kosárlabdapályán tartózkodó csoport tagjai közt, és a vádirat szerint a két Stafford-fiú és Jones addig verték Liminget, amíg el nem veszítette az eszméletét. A rendőrség szerint a három gyanúsított ezután is tovább taposta a tizenhét éves fiú testét és rugdosták annak fejét.

A Stafford-fivérek állítólag Liming kocsijával hajtottak el a helyszínről, miközben annak barátai megpróbálták a fiút eljuttatni egy közeli kórházba. Jones erőszakkal elvette Liming egy barátjának a mobiltelefonját, amikor megpróbálta felhívni a 911-es segélyhívót.

(forrás)