Súlyos állapotban kórházba került csütörtök délelőtt Steven Woolfe, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) európai parlamenti képviselője, miután összetűzött párttársaival Strasbourgban – közölte a pártot ideiglenesen vezető Nigel Farage.

Farage arról számolt be a szóvivője által kiadott közleményben, hogy a UKIP tagjai közötti „heves vitát” követően a képviselő „összeesett”, és súlyos állapotban kórházba szállították az uniós parlament plenáris ülésének otthont adó Strasbourgban.

Neil Hamilton, a politikus egyik képviselőtársa később arról tájékoztatta a BBC brit közszolgálati televíziót, hogy tudomása szerint Woolfe agyvérzést kapott.

Egyes sajtóhírek szerint a brit európai parlamenti képviselő válságos állapotban van, a Politico brüsszeli hírportál helyszíni tudósítója azonban arról számolt be, hogy már magához tért.

A 49. születésnapját épp csütörtökön betöltő Steven Woolfe az előző napon jelentette be, hogy Diane James pártvezér lemondása után indulni fog az Egyesült Királyság uniós kilépéséért (Brexit) felelősnek tartott UKIP elnöki tisztségéért. Woolfe már az előző, Nigel Farage júliusi lemondását követő elnökválasztáson is indulni akart, de késve jelöltette magát.

Nigel Farage az Egyesült Királyság uniós tagságáról június 23-án tartott népszavazás után, július 4-én jelentette be, hogy lemond a UKIP elnöki tisztéről. Mint mondta, azzal, hogy a referendumon a brit választók többsége a kilépésre voksolt, teljesültek politikai céljai, így eljött a megfelelő alkalom a távozására.

MTI