A héten egy „meg nem nevezett édesanya” a brit Metro újságban cikket írt állítólagosan „nemi szempontból nem konform”, négyéves lányáról, és arra panaszkodott, hogy az óvoda nem „tisztelte” a kisgyermek „transznemű identitását”.

Hirdetés

A cikkre reagálva az LMBTQ-támogató Stonewall azt írta: „A kutatások szerint a gyerekek már kétéves korukban felismerik transznemű identitásukat. Sok óvoda és iskola mégis a [nemi szervek alapján] meghatározott identitás bináris felfogását tanítja”.

„Az LMBTQ [személyeket] elfogadó és támogató oktatás kulcsfontosságú minden fiatal jóléte szempontjából” – tette hozzá az államilag finanszírozott szervezet.

A Stonewall állításaival ellentétben számtalan tanulmány azt mutatja, hogy a legtöbb, transznemű hajlamot mutató gyermek az idő előrehaladtával kinövi ezt a korszakot. A Torontói Egyetem 2021-es, nemi diszfóriás fiúkról szóló tanulmánya például azt találta, hogy a 139 résztvevő közül csak tizenheten maradtak meg transzneműnek, szemben a hagyományos nemi normákhoz visszatérő 122 fővel (87,8 százalék).

Korábban írtuk

Bár egyes brit kormányzati szervezetek elhatárolódtak a Stonewalltól annak a transzneműséggel kapcsolatos radikális álláspontja miatt, a korábbi nőügyi és esélyegyenlőségi miniszterből lett miniszterelnök-jelölt, Liz Truss arra szólította fel az összes tárcát, hogy kövessék a szervezet példáját. A Stonewall mind a mai napig támogatásban részesül a brit külügyminisztériumtól, az Esélyegyenlőségi Hivataltól, valamint a skót és a walesi kormányoktól is.

(forrás)