Alternatív Közép-Európában gondolkodik a Momentum más külföldi pártokkal közösen, hogy felváltsák a visegrádi négyek rendszerét.

Új Közép-Európa néven Pozsonyban a Momentum Mozgalom, a lengyel Nowoczesna, az osztrák NEOS és a szlovák Progresszív Szlovákia elindított egy, a visegrádi négyeket felváltó, dinamikus, nyitott együttműködési platformot. Politikai mozgalmaink együtt egy olyan Közép-Európáért fognak küzdeni, amely hű az európai identitáshoz és értékekhez, és amely élére áll Európa megújulásának ahelyett, hogy akadályozná azt

– adta hírül Facebook-oldalán a Momentum.

A Progresszívszlovákia politikusa elmondta, a résztvevő pártok rendszeresen találkoznak majd, szeretnének együttműködni bizonyos ügyekben. A pártok képviselői aláírtak egy közös nyilatkozatot, hogy kifejezésre juttassák, noha az Európai Unió gondokkal küzd, azért sokan vannak, akik igazi európaiak – nem úgy, mint egyes vezetők, elsősorban Közép-Európában.

Az osztrák párt képviselője a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok értékeit emelte ki, amiért harcolni kell, a lengyel politikus pedig abbéli véleményét osztotta meg, hogy a visegrádi négyek rendszere halott.

A Momentum képviseletében Soproni Tamás jelent meg, aki beszédét azzal kezdte, hogy Orbán Viktort Európa- és unióellenesnek nevezte, miközben Magyarország népe Európa-párti, akárcsak a Momentum. Megítélése szerint a V4-ek rendszere visszafejlődik és romboló hatású az Európai Unióra nézve, ők viszont új víziót szeretnének adni Közép-Európának.

Nová stredná Európa | Progresívne Slovensko

Stredoeurópske progresívne a liberálne strany dnes v Bratislave podpísali deklaráciu o spolupráciLídri strán a hnutí Progresívne Slovensko, Nowoczesna (Poľsko), Momentum Mozgalom (Maďarsko) a NEOS (Rakúsko) dnes podpísali deklaráciu o spolupráci pod názvom "Nová stredná Európa".Naši občania si zaslúžia viac. Naše politické hnutia sa spájajú v boji za inú strednú Európu, takú, ktorá je v súlade so svojou európskou identitou a hodnotami, a s ambíciou viesť obnovu európskeho projektu, nie mu nešikovne hádzať polená pod nohy.Prečítajte si celú deklaráciu ➤ http://bit.ly/nova-stredna-europa

Gepostet von Progresívne Slovensko am Montag, 18. September 2017

-EN-