Hirdetés

Dana Nessel, aki leginkább arról ismert, hogy egy 2021-es futballmeccsen két Bloody Mary után részegen elájult a lelátón, elismerte, hogy nem végzett közvélemény-kutatást az ötlettel kapcsolatban, mielőtt egy lansingi polgárjogi konferencián felvetette azt.

„Drag queent minden iskolába! Ők szórakoztatnák a gyerekeket, és jobb kedvre derítenék őket, amikor érzelmi problémáik vannak” – mondta Nessel. – „A drag queenek nem csak, hogy nem bántják a gyerekeket, de velük minden jobb! A drag queenek szórakoztatók.”

A főállamügyész arra utalt, hogy nem érti, a választók miért olyan mélységesen megosztottak a társadalmi kérdésekben. Azt mondta, az állam vezetőinek figyelmen kívül kellene hagyniuk a „megosztó kérdéseket”, és össze kellene fogniuk a közös célokért, például az oktatásért és az egészségügyért.

Nessel „Drag queens for any age” (Drag queeneket minden korosztálynak!) platformja éles ellentétben áll az olyan államokkal, mint Texas és Florida, ahol vizsgálatot indíthatnak, ha valaki a neglizsébe öltözött, erőteljesen szexualizált előadást nyújtó táncosok fellépéseire gyermekeket visz el.

Korábban írtuk

Megjegyzései szintén ellentétben állnak a katolikus egyházban elkövetett szexuális visszaélések kiterjedt vizsgálatával. Nessel hosszú ideje tartó nyomozása, amely évtizedekre visszanyúló vádakra terjed ki, kevesebb mint egy tucatnyi vádemelést eredményezett. A Detroit News szerint a katolikus egyházzal szembeni vizsgálatba jóval több energiát fektetnek, mint a Michigani Állami Egyetem és Dr. Larry Nasser ellenibe, amely szerint a férfi az amerikai női tornászcsapat orvosaként több mint 250 fiatal lányt bántalmazott.

Nessel idén novemberben második ciklusára pályázik. Republikánus kihívója, Matthew DePerno kalamazoo-i ügyvéd szerint a főállamügyész kijelentései azt mutatják, hogy tökéletesen alkalmatlan a tisztség betöltésére.

„A harmadik osztályos diákok le vannak maradva az olvasásban, a teszteredményeink az egyik legrosszabbak az országban a katasztrofális COVID-lezárásoknak köszönhetően, és ő az óvodásoknak szóló drag show-kat erőlteti” – mondta DePerno.

(forrás)