Hirdetés

Hatalmas tiltakozást váltott ki a közösségi oldalakon az a társasjáték, melyet a FNAC francia kiskereskedelmi áruházlánc is árusított „Antifa„ néven. A társasjátékot eredetileg a La Horde (a csorda) elnevezésű antifasiszta weboldal készítői alkották meg, a honlapjuk szerint pedig a Libertalia kiadó adta ki.

 A játék lényege, hogy a résztvevők egy képzeletbeli antifasiszta csoportot hoznak létre és akciókat szerveznek a szélsőjobboldal térnyerése ellen. A La Horde kihangsúlyozta, hogy a játékot a kezdetekben, több, mint két évig, oktató eszközként használták, majd 2021 szeptemberében döntöttek a kereskedelmi forgalomba hozása mellett.

A játékot a FNAC 25 eurós áron árulta, ami rendkívüli felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon. Többen is tiltakoztak a kirekesztő társasjáték miatt, a jobboldali Nemzeti Tömörülés több politikusa is elítélte a játékot. Grégoire de Fournas, Gironde megye képviselője megemlítette, hogy a játék során elérendő célok között egy jobboldali aktivista megverése, a Nemzeti Tömörülés összejövetelének megtámadása valamint Molotov-koktél rohamrendőrökre történő dobálása is szerepel. A politikus a bejegyzés végén feltette a kérdést a FNAC-nak, hogy nem szégyellik-e magukat?

Az ellenzéki párt egy másik tagja, Victor Catteau teljes mértékben felháborítónak nevezte a játék forgalmazását, amely szerinte a gyűlöletet szító Antifa csoportokat helyezi előtérbe, és akik minden alkalmat megragadnak, hogy erőszakkal támadják a demokráciát.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE kattintva olvashat.