Antony Blinken egy olyan eseményen szólt erről, amelyet a Politico „az LMBTQI-újságírók első sajtótájékoztatójaként” hirdetett meg.

Hirdetés

A Politico egészen röviden a következőképpen számolt be Blinken állításairól, amelyek szerint az amerikai külügy vezetője állandóan a melegjogokról edukálja a szaúdiakat:
„Sok különféle dolog van”, ami Amerika érdekeit szolgálja az országban, mondta Blinken. A Külügyminisztérium LMBTQI-újságírók számára tartott első tájékoztatóján Blinken a Politico című lapnak elmondta, hogy „valódi eszmecseréket” folytat Faisal bin Farhan Al-Saud külügyminiszterrel, amikor beszámol neki az LMBTQI-közösséggel kapcsolatos panaszairól. Ám hozzátette, hogy az emberi jogok kérdésköre csak az egyik része az amerikai külpolitikának, és „mindennek meg kell jelennie abban, amit teszünk”.

Blinken aztán legalább annyi időt töltött a saját hazája ócsárlásával, mint a szaúdiak bírálatával, akik a homoszexualitást még mindig bűncselekménynek tekintik:
Arra a kérdésre, külföldi vezetők rámutatnak-e arra, hogy az LMBTQI-jogok ellen egyes amerikai államokban támadás folyik, Blinken elismerte: „Nem ritka, hogy én is ezzel a reakcióval találkozom”.

Annak, hogy Blinken megjegyzéseit többnyire érdektelenség kísérte, az az oka, hogy Joe Biden az elnökválasztási kampánya során azzal fenyegetett, hogy Szaúd-Arábiát „páriává” teszi, ám mostanában kétségbeesetten próbál visszatáncolni, miközben gyakorlatilag könyörög a szaúdiaknak, hogy termeljenek több olajat, és mentsék meg kormányát annak katasztrofális energiapolitikájának következményeitől.

(forrás)

Korábban írtuk