Fotó: ShutterStock.com/Alex Bascuas (archív)
Hirdetés

A miniszterelnök tv-beszédében kijelentette: „Biztosíthatom Önöket, hogy Ausztrália nem siet a határok újbóli megnyitásával. Nem fogom kockára tenni a jelenlegi életmódunkat, amely igencsak eltér a világ más részeitől”.

Ausztrália még a világjárvány kitörésekor, 2020 márciusában zárta le a határait: a beutazás azóta is csak az ausztrál állampolgárok számára lehetséges, és azok számára, akik bejelentett lakóhellyel rendelkeznek Ausztráliában.

A 26 millió lakosú országnak szigorú intézkedésekkel sikerült 30 ezer alatt tartania a koronavírus-fertőzöttek számát, és mindössze 910 olyan halálesetet regisztráltak, amely összefügésbe hozható a Covid-19 betegséggel.

Ausztráliában így most már hónapok óta majdnem teljesen korlátozás nélkül összegyűlhetnek az emberek, nyitva vannak a vendéglátóhelyek, és a legtöbb helyen már nem kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk.

Korábban írtuk

Hétfőn lép életbe az a megállapodás, amely szerint az ausztrál lakosok korlátozás nélkül utazhatnak a szomszédos Új-Zélandra, és az új-zélandiak is Ausztráliába.