Hirdetés

A hírportál úgy tudja, az intézkedéseket szombat délután jelenti be Sebastian Kurz kancellár. Az oe24 értesülései szerint az iskolák teljesen átállnak digitális oktatásra, csak az óvodák maradhatnak nyitva, és egyes helyeken az alsó tagozat az általános iskolában.

A kereskedelem terén a kormány egyetért azokkal a szakértőkkel és iparági képviselőkkel, akik szerint a teljes zárlat a gazdaság összeomlásához vezetne, ezért köztes megoldásként arról döntöttek, hogy nem kell minden boltnak bezárnia, csak a nagyobb bevásárlóközpontoknak, ahol nagyobb tömeg gyűlhet össze. Nem fogadhatnak vendéget a kozmetikusok és masszőrök sem, de a fodrászatok bezárása még nem eldöntött kérdés.

Az új intézkedések kedden nulla órakor lépnek majd életbe az oe24.at szerint.

Ausztriában folyamatosan dőlnek meg a fertőzöttségi rekordok: csütörtökön 9262 új esetről számoltak be. Az osztrák egészségügyi rendszer leterheltsége fokozódott: 3811 Covid-19-beteget ápolnak kórházban, közülük 546-an intenzív osztályon fekszenek. Szakértők kifogásolták, hogy a szigorítások ellenére az elmúlt két hétben sem javult a helyzet. A csaknem 9 millió lakosú Ausztriában eddig 181.642 fertőzöttje és 1608 halálos áldozata van a koronavírusnak.

Korábban írtuk