Hirdetés

Hansen azt nyilatkozta a Fox News hírcsatornának, hogy a szövetségi állami támogatásban is részesülő szervezet „abortuszüzemeit nem véletlenül telepítik elsődlegesen szegény és feketék által lakott környékekre”, ezzel megkönnyítve „a feketék kiirtását”, ezért „Amerikában ma az igazi rasszizmus maga a Planned Parenthood”.

A KUTV riportja szerint Hansen kifejezetten könnyen lemosható festéket használt, ami legfeljebb tíz napig marad az úttest felületén. Ezt azonban nem volt idő kivárni, hiszen a felirat tíz órán belül már eltűnt, és egyelőre nem tudni, ki távolította el.

A Black Lives Matter úttest-díszítések – amelyek közül talán a New York-i a legismertebb – mintájára elkészült feliratról Hansen azt mondta: „Fel akartam hívni a figyelmet az egyik legnagyobb emberjogi válságra, amiről senki nem akar beszélni”.

A Planned Parenthood végzi az Egyesült Államokban a legtöbb terhességmegszakítást: az előző évi 345 ezer abortusszal megdöntötték a korábbi rekordot – emlékeztet a LifeNews.com cikke, hozzátéve, hogy bár minden társadalmi osztályban találkozhatunk vele, különösen gyakori a fekete közösségeken belül, amelyek bár nem egészen 15 százalékát teszik csak ki az Egyesült Államok lakosságának, mégis az összes abortusz közel 40 százalékát végeztetik el.

Korábban írtuk