Hirdetés

Az izraeli Knesszet legutóbbi választásának szavazatait még mindig számolják, de az exit pollok megerősítették a Biden-kormány legrosszabb félelmeit. Bár Izrael nem kap olyan figyelmet, mint amilyet a múltban időnként kapott, nem kérdés, hogy Joe Biden elnöknek és külpolitikai csapatának határozott véleménye van arról, hogy kinek kellene vezetnie a zsidó államot, és ezt a véleményt a legtöbb demokrata és a liberális médiafelület visszhangozza is.

Nem fér kétség ahhoz, hogy kedvelték Jair Lapid ügyvezető miniszterelnököt, és tartottak Benjamin Netanjahu esetleges visszatérésétől a hatalomba.

Ám nemcsak Netanjahu és Likud pártja győzelmére van jó esély, hanem egy olyan kormány megalakulására is, amelyben a Vallásos Cionizmus párt és annak egyik ellentmondásos vezetője, Itámár Ben Gvir kiemelkedő szerepet kaphat, elég ahhoz, hogy a demokraták és a külpolitikai establishmentnek égnek álljon a haja – véli Jonathan S. Tobin a Jewish News Syndicate főszerkesztője, akinek gondolatait a Neokohn szemlézte.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk